Težina pripreme: jako lagano
Vrijeme pripreme: 30 min
Broj osoba: 4
Sastojci
- 1 glavica Treviso radiča
- 40 dag kozica
- 1,5 dcl bijelog vina
- 1 i pol žlice maslaca
- 1 i pol šalice riže Arborio
- 2 češnja češanjaka
- sol i papar
- peršinov list
- timijan
- maslinovo ulje
Priprema
1. korak
Radič narežite na šire trake. Kozice očistite, ostavite par neočićenih. Na mješavinu maslinova ulja i pola žlice maslaca stavite jedan češanj narezanog češnjak i nakon par
sekundi dodajte rižu te je kratko popržite.
2. korak
Zalijte ju potom temeljcem ili vodom. Riža će brzo piti tekućinu pa je svako malo podlijte. Na pola kuhanja riže dodajte i drugi češanj češnjaka, timijan, peršinov list i bijelo vino, a tek koju minutu prije nego što je riža gotova pridodajte joj narezan radič (treba ostai malo hrskav)
3. korak
Kozice ispecite u zasebnoj tavi pa ih dodajte rižotu. Posolite i popaprite te dodajte maslac i promiješajte. Poslužite odmah dok je još kremasto.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....