Težina pripreme: jako lagano
Vrijeme pripreme: 50 min
Broj osoba: 4
Sastojci
- 300 g riže arborio
- 16 repova kozica
- 300 g zaleđenog boba
- 1,5 l povrtnog temeljca
- 2 dcl suhog bijelog vina
- 1,5 jušna žlica maslaca
- 3 jušne žlice maslinova ulja
- 2 češnja češnjaka, sitno sjeckanog
- 2 jušne žlice limunova soka
- 1 jušna žlica lišća peršina, sitno sjeckanog
Priprema
1. korak
Repove kozica marinirajte u maslinovu ulju, soku limuna i češnjaku. U širokoj zdjeli zagrijte maslinovo ulje, dodajte rižu i miješajte dok riža ne postane staklasta.
2. korak
Zatim dodajte vino i miješajte dalje dok riža ne upije, a zatim je podlijevajte temeljcem i povremeno miješajte. Kada je riža polukuhana, dodajte bob te kuhajte dalje.
3. korak
Kozice kratko popržite. Kad je riža al dente, maknite je s vatre, umiješajte maslac i poklopite na par minuta. Dodajte pečene kozice i pospite peršinom.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....