Težina pripreme: lagano
Vrijeme pripreme: 60 min
Broj osoba: 4
Sastojci
- 600 ml vode
- 200 g riže
- 2 jušne žlice maslaca
- 1 naranča (naribana narančina korica)
- 2 štapića cimeta
- prstohvat soli
- 300 ml mlijeka
- 60 ml smeđeg šećera
- bijeli šećer (po želji)
- 120 g suhih grožđica
- 60 ml ruma
- cimet
Priprema
1. korak
Na vrućoj tavi otopite polovinu maslaca i na njemu kratko prepržite rižu 1-2 minute. Dodajte zatim vodu, narančinu koricu, štapiće cimeta, prstohvat soli i suhe grožđice. Uz konstantno miješanje, smanjite vatru te kuhajte nekih 10 minuta dok se satojci ne prožmu, a tekućina ispari.
2. korak
Sad dodajte mlijeko, rum, šećer i grožđice. Dovedite do vrenja, a zatim smanjite vatru i kuhajte još nekih 35 minuta.
3. korak
Ako ste stavili i veće komade naranče u rižu sad ih izvadite kao i štapiće cimeta. Poslužite toplo, a za intenzivniji okus možete posuti cimetom u prahu.
Grožđice možete zamijeniti i suhim brusnicama.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....