Riža na mlijeku s narančom i cimetom

Težina pripreme: lagano

Vrijeme pripreme: 60 min

Broj osoba: 4

Sastojci

  • 600 ml vode
  • 200 g riže
  • 2 jušne žlice maslaca
  • 1 naranča (naribana narančina korica)
  • 2 štapića cimeta
  • prstohvat soli
  • 300 ml mlijeka
  • 60 ml smeđeg šećera
  • bijeli šećer (po želji)
  • 120 g suhih grožđica
  • 60 ml ruma
  • cimet

Priprema

1. korak

Na vrućoj tavi otopite polovinu maslaca i na njemu kratko prepržite rižu 1-2 minute. Dodajte zatim vodu, narančinu koricu, štapiće cimeta, prstohvat soli i suhe grožđice. Uz konstantno miješanje, smanjite vatru te kuhajte nekih 10 minuta dok se satojci ne prožmu, a tekućina ispari.

2. korak

Sad dodajte mlijeko, rum, šećer i grožđice. Dovedite do vrenja, a zatim smanjite vatru i kuhajte još nekih 35 minuta.

3. korak

Ako ste stavili i veće komade naranče u rižu sad ih izvadite kao i štapiće cimeta. Poslužite toplo, a za intenzivniji okus možete posuti cimetom u prahu.

Grožđice možete zamijeniti i suhim brusnicama.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. studeni 2024 08:33