Težina pripreme: jako lagano
Vrijeme pripreme: 50 min
Broj osoba: 4 – 6
Sastojci
- oko 2kg riblje kosti, glave i dodaci
- 1 mala glavica luka
- peršin
- 1 poriluk krupno sjeckan
- 3-4 mrkve
- 40 g maslaca
- papar u zrnu
- 2 dcl bijelog vina
- voda
Priprema
1. korak
U posudi na laganoj vatri stavite maslac uz lagano miješanje pazeći da ne pocrni. Popržite luk i poriluk, a zatim dodajte ribu. Promiješajte nekoliko puta, a zatim dodajte bijelog vina i dovedite do vrenja.
2. korak
Dodajte 1,5 litre vode, mrkvu i papr u zrnu i ponovo dovedite do vrenja, prokuhajte redovito i oberite.
3. korak
Smanjite vatru na srednje jaku, te kuhajte 20-tak minuta, ne više. Nemojte previše kuhati kosti,jer će inaće vaš temeljac postati gorak. Pred kraj dodajte listiće peršina
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....