Trebat će vam:
2 žlice maslinova ulja
1 mali luk
4 režnja češnjaka
1 paprika
2 rajčice
1 žličica slatke dimljene paprike
880 g slanutka iz konzerve
720 ml ribljeg temeljca
2 fileta bakalara (po 250 g)
100 g svježeg špinata
1 list lovora
sol i papar
Priprema:
U velikom loncu na srednje jakoj vatri zagrijte maslinovo ulje. Luk, češnjak i papriku sitno nasjeckajte, ubacite u lonac i promiješajte. Kad se povrće lagano propirja, dodajte dimljenu papriku, promiješajte, a zatim dodajte dvije sitno naribane rajčice. Začinite soli i paprom, promiješajte pa pustite da se pirja bez miješanja. Kad se sve malo zgusne, dodajte ocijeđeni i isprani slanutak, riblji temeljac i lovorov list, pojačajte vatru i lagano promiješajte. Kad prokuha, poklopite lonac i smanjite vatru. U međuvremenu nasjeckajte špinat na grubo, zatim filete bakalara osušite papirnatim ručnicima, začinite soli i paprom pa narežite na komade veličine zalogaja. Nakon što se juha krčkala 15 minuta, maknite poklopac, dodajte komadiće bakalara, pomiješajte sve, poklopite i pirjajte još 3-4 minute ili dok se bakalar potpuno ne skuha. Maknite poklopac, dodajte špinat i miješajte dok ne povene pa poslužite toplo.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....