Težina pripreme: jako lagano
Vrijeme pripreme: 120 min
Broj osoba: 4 – 6
Sastojci
- Za biskvit:
- 270 g brašna
- 200 g šećera
- 1 žlica kakaa u prahu
- 1 žličica soli
- 1 žličica sode bikarbone
- 2 jaja
- 360 ml ulja
- 240 ml mlijeka
- 2 žlice limunova soka
- 1 žlica octa
- 1 burbon vanilin šećer
- 50 ml crvene boje za kolače
- Za kremu:
- 250 g krem sira
- 200 g maslaca
- 1 vanilin šećer
- 300 g šećera u prahu
Priprema
1. korak
Ugrijte pećnicu na 180 °C i namastite pleh promjera 24 cm. Pjenjačom umutite jaja pa im dodajte sve tekuće sastojke. U drugoj posudi pomiješajte sve suhe sastojke. Dodajte suhe sastojke u tekuće i miješajte dok ne dobijete posve jednoličnu smjesu. Polovicu smjese izlijte u kalup obložen papirom za pečenje pa pecite 30-ak min.
Kad je prva polovica smjese pečena, izvadite je iz kalupa i ponovite postupak s ostatkom smjese.
2. korak
Pripremite kremu:
Tucite krem sir i maslac mikserom dok ne dobijete homogenu kremu. Dodajte vanilin šećer i malo po malo šećer u prahu. Stavite kremu u hladnjak da se malo stisne, a zatim njome nadjenite tortu.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....