Janjetina se svakodnevno okreće na ražnju i peče pod pekom, a njom, uz domaći kruh, brkove maste gosti koji su navikli na klasičnu pripremu, naravno uz mladi luk, pokoju rotkvicu i, kad zatopli, paradajz i papriku. Ali, to Domagoju Trusiću i Mariju Milošu nije bilo dovoljno pa su prije prije tri godine osnovali Klub ljubitelja janjetine.
- Htjeli smo dokazati i pokazati da u našem restoranu od janjetine, osim ražnja i pod pekom, možemo pripremati vrlo maštovita jela koja se inače rijetko mogu naći na jelovnicima klasičnih restorana, od hladnog i toplog predjela do deserta u kojem koristimo ovčju skutu - rekao nam je direktor Zagrebačkog plavog, Domagoj Trusić, i pojasnio kako na meniju restorana uvijek ima šest, sedam klasičnih jela od janjetine. - Našem smo poslu, vođenju kluba, vrlo ozbiljno pristupili - objasnio je njegov osnivač Mario Miloš.
Klubu može pristupiti svatko preko Facebook stranice, a nakon određenog vremena se dobiva i iskaznica. Međutim, na okupljanja, odnosno večere, o kojima redovito obavještavaju na Facebooku, mogu doći svi ljubitelji janjetine. Uvijek se priprema večera od pet sljedova po cijeni od 190 kuna, a glavnu riječ u kuhinji tom prilikom vodi chefica Sanja Trstenjak koja nam je pripremila jela i odala recepte i za ovo snimanje.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....