Dok nam je objašnjavao koncept ponude novootvorenog restorana Franz Koch u osječkoj Tvrđi, chef Goran Kance ležerno je ubacivao u vrući wok namirnice koje će za samo nekoliko minuta poslužiti na tanjur, paralelno diktirajući upute kako to jelo pripremiti i kod kuće.
WOK S DIMLJENIM TOFUOM
120 g pšeničnih rezanaca
120 g dimljenog tofua
2 režnja češnjaka
žličica svježe naribanog đumbira
žlica ulja
žlica teriyaki umaka
kupus
mrkva
gljive
crveni luk
povrtni temeljac
žlica tamne soje
žlica mirina
klice rotkvice (nije obavezno)
mješavina sezama
U zagrijani wok stavite ulje, ubacite sitno sjeckani đumbir i češnjak, dodajte dimljeni tofu narezan na kockice i malo propržite. Dodajte kombinaciju povrća - ubacite kupus, mrkvu, gljive i crveni luk po želji. Koliko ste dodali proteina, toliko stavite i povrća (ukupno 120 grama). Podlijte povrtnim temeljcem i pirjajte dok mrkva malo ne omekša. Dodajte prethodno skuhane pšenične rezance i okrenite ih u woku da se pomiješaju s povrćem. Dodajte umak na bazi soje, kao što je teriyaki, i dodatno okrenite u woku. Začinite tamnom sojom i mirinom te prilagodite količine po svom ukusu. Jelo mora biti intenzivnog okusa. Poslužite s malo klica od rotkvice i pospite mješavinom dvije vrste sezama.