KRALJ CRONUTA U BORBI S JABUKAMA

RECEPT DOMINIQUEA ANSELA: Jabuke u šlafroku na francuski način!

 Getty Images/iStockphoto
On je jedan od najinovativnijih osoba na svijetu! Ponosno nosi titulu “Outstanding Pastry Chef”.

Zovu ga još kraljem Cronuta (križanac croissanta i donuta), slastice koju je osmislio i zapravo je pola kroasan-pola krafna zbog posebne vrste tijesta. Njegova pekarnica koju je otvorio u njujorškom Sohou proglašena je najboljom po izboru Time Outa i Metronixa. Izdao je kuharice nad kojima se dive kritičari, šire pučanstvo, ali i ljubomorni rivali. Dominique Ansel´s Bakery postala je jedan od zaštitnih simbola New Yorka. Donosimo vam recept za jabuke u šlafroku na njegov način!

Trebat će vam:

250 g glatkog brašna
60 g šećera u prahu
prstohvat soli
1 žličica praška za pecivo
5 jaja
100 ml mlijeka
120 g jabukovače
2 jabuke
ulje za prženje

Apple rings over baking paper on wooden table, close up
Getty Images/iStockphoto

Priprema:

U posudi pomiješajte brašno, prašak za pecivo, sol i šećer u prahu. Sve prosijte. Dodajte jaja i sve izmiksajte. Zatim dodajte mlijeko i jabukovaču. Nastavite miksati. Ostavite smjesu u hladnjaku da se odmori oko 2 sata. Jabuke ogulite i narežite na krugove oko 5 mm debljine. Uronite ih u smjesu te ih pržite u dubokom ulju temperature 180 stupnjeva Celzijevih. Stavite na kuhinjski ručnik da se ocijede i pospite ih šećerom u prahu!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. studeni 2024 20:04