Zovu ga još kraljem Cronuta (križanac croissanta i donuta), slastice koju je osmislio i zapravo je pola kroasan-pola krafna zbog posebne vrste tijesta. Njegova pekarnica koju je otvorio u njujorškom Sohou proglašena je najboljom po izboru Time Outa i Metronixa. Izdao je kuharice nad kojima se dive kritičari, šire pučanstvo, ali i ljubomorni rivali. Dominique Ansel´s Bakery postala je jedan od zaštitnih simbola New Yorka. Donosimo vam recept za jabuke u šlafroku na njegov način!
Trebat će vam:
250 g glatkog brašna 60 g šećera u prahu prstohvat soli 1 žličica praška za pecivo 5 jaja 100 ml mlijeka 120 g jabukovače 2 jabuke ulje za prženje |
Priprema:
U posudi pomiješajte brašno, prašak za pecivo, sol i šećer u prahu. Sve prosijte. Dodajte jaja i sve izmiksajte. Zatim dodajte mlijeko i jabukovaču. Nastavite miksati. Ostavite smjesu u hladnjaku da se odmori oko 2 sata. Jabuke ogulite i narežite na krugove oko 5 mm debljine. Uronite ih u smjesu te ih pržite u dubokom ulju temperature 180 stupnjeva Celzijevih. Stavite na kuhinjski ručnik da se ocijede i pospite ih šećerom u prahu!
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....