Bacite se na posao!
Trebat će vam:
1,5 kg krumpira 60 dag mljevenog mesa 2 luka 1 dl crnog vina 1 konzerva pelata sol i papar peršin 250 ml temeljca 4 jaja 4 žlice kiselog vrhnja 20 dag ribanog sira po želji |
Priprema:
Krumpir skuhajte u ljusci, ogulite ga i narežite na tanke ploške. Na maslinovom ulju prepržite luk. Kad luk omekša dodajte mu mljeveno meso. Posolite ga i popaprite. Dinstajte na luku dok ne posmeđi. Dodajte vino. Pustite da alkohol ispari pa zatim dodajte pelate i temeljac. Dodajte sitno sjeckani peršin. Pirjajte oko 20 minuta. U manjoj posudi pjenjačom umutite jaja i vrhnje. Posolite i popaprite. U namašćeni protvan slažite red krumpira, smjese od vrhnja i jaja, zatim mesa te sve pospite sirom. Nastavite dok ne potrošite sve sastojke tako da zavržite sa smjesom od jaja i vrhnja te ribanim sirom. Pecite na 200 stupnjeva oko 30 minuta.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....