Težina pripreme: jako lagano
Vrijeme pripreme: 25 min
Broj osoba: 4
Sastojci
- 500 g raštike
- 500 ml vode
- 3 šnite pancete narezane na sitne komadiće
- 2 češnja češnjaka
- 1 glavica luka
- malo timijana
- malo crvene papričice
- sol i papar
- maslinovo ulje
- 1 jušna žlica koncentrata rajčice
- 1 konzerva bijelog graha
Priprema
1. korak
U širokoj tavi na srednje jakoj vatri i malo ulja popržite luk, češnjak i pancetu. Poslite i popaprite. Dodajte koncentrat rajčice, timijan i malo crvene papričice te ostavite neke 2 minute na vatri uz lagano miješanje.
2. korak
Dodajte sada 1/4 konzerviranog bijelog graha i pustite da se sjedini s preostalim sastojcima. Zgnječite dio dok ne dobijete pastoznu smjesu koja će zgusnuti varivo. Dodajte sada preostali grah, raštiku, po želji još koncentrata od rajčice i 500 ml vode. Pustite da zakuha, zatim smanjite vatru. Kuhajte dok nekih 15 minuta dok raštika nije gotova
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....