MEĐIMURSKI CHEF

Ramstek s farsom od goveđih rebara i ružmarinom te slasnim kukuruznim okruglicama

 Berislava Picek/Cropix
Recept nam je ustupio mladi chef Amos Novak iz međimurskog restorana Terbotz

Za četiri osobe trebat će vam:

600 g ramsteka

600 g očišćenih goveđih rebara

30 g svježeg ružmarina

1 bjelanjak

400 g korijena celera

400 g luka

1 žumanjak

100 g glatkog brašna

300 g kukuruznog brašna

100 g poriluka

30 g dijon senfa

30 ml goveđeg temeljca

sol i papar

Priprema:

Ramstek izrežite u manje trake i začinite. Pripremite farsu od goveđih rebara tako da ih pomiješate s bjelanjkom i ružmarinom. Gotovo je kad je masa u mazivom stanju. Na prianjajuću foliju razmažite farsu i stavite gore ramstek, potom sve zamotajte i tako vakumirajte. Kuhajte jedan sat pomoću sous videa na 60 stupnjeva. Poslije meso samo glazirajte na maslacu da dobije boju. Kad maknete meso, na toj istoj tavici napravite umak od senfa tako što ćete pomoću malo vode prvo deglazirati tavu, a zatim dodati senf, dobro izmiješati i pustiti kratko da se prokuha. Od žumanjka, brašna i malo soli zamijesite tijesto te ga stavite u košarice da poprime njihov oblik. Pecite na 180 °C sedam minuta. Očišćeni celer i luk stavite kuhati u slanu vodu. Kad se skuhaju, izmiksajte ih u pire s maslacem i začinite prema želji. Poprženi luk zalijte goveđim temeljcem, a kad zavrije, dodajte kukuruzno brašno da se kuha. Mora nastati gusta čvrsta masa od koje pravite okruglice. Kad se one ohlade, glazirajte ih na maslacu da dobiju boju i koricu izvana. Poriluk narežite na juliene i samo ga glazirajte, začinite te stavite u košaricu od tijesta. Na to položite okruglicu od kukuruznog brašna.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 00:38