Težina pripreme: jako lagano
Vrijeme pripreme: 70 min
Broj osoba: 4
Sastojci
- 1 patka, trančirana, maknute kože
- 4 tanke fete pancete, sitno rezane na rezance
- 1 veća glavica luka, sitno sjeckana
- 3 češnja češnjaka
- 2 manje mrkve, narezane na kolutiće
- 1 stabljika celera, narezana
- 1 list lovora
- 3 dcl suhog crnog vina
- 1 jušna žlica koncentrata od rajčice
- 1 čajna žličica šećera
- 500 ml pasate od rajčica
- 3 dcl pilećeg temeljca
- Za poslužiti:
- malo sjeckanog lista peršina i fino ribane korice nešpricanog limuna
Priprema
1. korak
U širokoj, plitkoj zdjeli, na malo maslinova ulja, kratko popecite pačje meso samo da lagano posmeđi. Kad je gotovo, stavite ga na tanjur po strani. U istoj tavi, na istom ulju stavite pancetu, nakon minutu, dvije luk, češnjak, mrkvu i stabljiku celera. Pirjajte dok povrće malo ne omekša.
2. korak
Dodajte koncentrat rajčice, dobro promiješajte, zatim dodajte vino i patku. Kuhajte na srednje jakoj vatri dok se tekućina malo ne reducira, a zatim umiješajte pasirane pelate, temeljac i lovorov list, smanjite vatru te pokriveno kuhajte oko 45 minuta. Na kraju možete posipati peršinom i naribati limunovu koricu.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....