Ragu s patkom

Težina pripreme: jako lagano

Vrijeme pripreme: 70 min

Broj osoba: 4

Sastojci

  • 1 patka, trančirana, maknute kože
  • 4 tanke fete pancete, sitno rezane na rezance
  • 1 veća glavica luka, sitno sjeckana
  • 3 češnja češnjaka
  • 2 manje mrkve, narezane na kolutiće
  • 1 stabljika celera, narezana
  • 1 list lovora
  • 3 dcl suhog crnog vina
  • 1 jušna žlica koncentrata od rajčice
  • 1 čajna žličica šećera
  • 500 ml pasate od rajčica
  • 3 dcl pilećeg temeljca
  • Za poslužiti:
  • malo sjeckanog lista peršina i fino ribane korice nešpricanog limuna

Priprema

1. korak

U širokoj, plitkoj zdjeli, na malo maslinova ulja, kratko popecite pačje meso samo da lagano posmeđi. Kad je gotovo, stavite ga na tanjur po strani. U istoj tavi, na istom ulju stavite pancetu, nakon minutu, dvije luk, češnjak, mrkvu i stabljiku celera. Pirjajte dok povrće malo ne omekša.

2. korak

Dodajte koncentrat rajčice, dobro promiješajte, zatim dodajte vino i patku. Kuhajte na srednje jakoj vatri dok se tekućina malo ne reducira, a zatim umiješajte pasirane pelate, temeljac i lovorov list, smanjite vatru te pokriveno kuhajte oko 45 minuta. Na kraju možete posipati peršinom i naribati limunovu koricu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. studeni 2024 17:32