Težina pripreme: lagano
Vrijeme pripreme: 55 min
Broj osoba: 2-4
Sastojci
- 2 kg teletine
- 4 mrkve
- 5 režnjeva češnjaka
- maslinovo ulje
- 50 dkg vrganja
- 1 l mesnog temeljca
- 2 glavice luka
- 1 l vrhnja za kuhanje
- sol, papar, peršin
- maslac
Priprema
1. korak
Narezanu teletinu popržiti na mješavini maslaca i ulja, dodati nasjeckani luk, , mrkvu te usitnjeni češnjak i začine. Kratko propirjati pa umiješati vrganje narezane na listiće i nasjeckani peršinov list.
2. korak
Jelo potom premjestiti u vatrostalnu posudu, preliti mesnom juhom i peći u pećnici. Kad meso postane gotovo potpuno mekano, zaliti ga vrhnjem za kuhanje.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....