Punjeni patlidžani

 Berislava Picek / HANZA MEDIA

Sastojci:

3 srednje velika patlidžana
2 rajčice
1 veća glavica luka
2 češnja češnjaka
peršinov list
bosiljak
sol
papar
malo šećera
maslinovo ulje

Zagreb, 170714.
Jela od raznih vrsta povrca. Punjena paprika, punjeni listovi kelja, punjene tikvice, zapecen i punjen luk i rajcica, punjena i zapecena endivija.sva jela pripremila je Mateja Domitrovic.
Foto: Berislava Picek / CROPIX
Berislava Picek / HANZA MEDIA

Patlidžan zarežite po dužini, malo ga rastvorite prstima pa ga posolite i stavite u pećnicu na 180 stupnjeva da omekša. Za to vrijeme u tavi prodinstajte na ploške narezan luk, nasjeckanu rajčicu, češnjak, peršinov list, bosiljak, sol, papar i malo šećera da se smanji kiselost paradajza. Pečeni patlidžan napunite pripremljenom smjesom i sve pokapajte maslinovim uljem.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. studeni 2024 08:53