Punjeni mini patišoni

Težina pripreme: jako lagano

Vrijeme pripreme: 30 min

Broj osoba: 4

Sastojci

  • 3-4 mini patišon tikvica
  • 250 g smjese za kobasice
  • 1 luk
  • 1 režanj češnjaka
  • 2 jaja
  • peršin
  • 1-2 lista kadulje
  • sol, papar
  • 1 mala žemlja ili šnita bijelog kruha

Priprema

1. korak

U tavi na malo masnoće popržite narezani luk i češnjak. U posudu stavite smjesu za kobasice, žemlju ili bijeli kruh (prethodno ga kratko namočite u malo mlijeka ili vode i ocijedite), jaja, sitno nascjeckan peršin i listove kadulje, sol i papar.

2. korak

Rukama sve dobro izmiješajte. Patišone prepolovite (neka ostane više donjeg dijela), izdubite, malo nauljite, posolite, popaprite i punite pripremljenom smjesom. Pecite ih u pećnici na 180° C dvadesetak minuta.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. studeni 2024 20:20