Punjene tikvice s mozzarellom

Težina pripreme: jako lagano

Vrijeme pripreme: 40 min

Broj osoba: 4

Sastojci

  • 4 srednje velike tikvice
  • 2 pečene crvene rog paprike (možete iskoristiti paprike od prethodnog dana)
  • 2 komada mozzarella sira
  • stručak vlasca
  • sol i papar

Priprema

1. korak

Ako nemate već pečene, tada je potrebno ispeći paprike, maknuti kožicu, odstraniti peteljke i očistiti ih od koštica. Narežite ih na kockice. Operite tikvice. Odrežite im peteljke, pa ih oštrim nožem uzdužno prerežite. Žlicom izdubite unutrašnjost. Prije posluživanja posipajte nasjeckanim vlascem.

2. korak

Mozzarella sir narežite na kockice, pomiješajte s pečenom paprikom. Dodajte vilicom izdrobljenu unutrašnjost tikvica, posolite, popaprite, pa nadjevom uz pomoć žlličice ispunite tikvice. Na pleh za pečenje stavite papir za pečenje pa poslažite tikvice. Pecite ih u zagrijanoj pećnici na 200 °C otprilike pola sata.

Savjet: Umjesto vlascem, pečene tikvice možete posipati sjeckanim bosiljkom. Tako se dobiva mediteranski štih jela.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. studeni 2024 00:21