Težina pripreme: jako lagano
Vrijeme pripreme: 40 min
Broj osoba: 4
Sastojci
- 4 srednje velike tikvice
- 2 pečene crvene rog paprike (možete iskoristiti paprike od prethodnog dana)
- 2 komada mozzarella sira
- stručak vlasca
- sol i papar
Priprema
1. korak
Ako nemate već pečene, tada je potrebno ispeći paprike, maknuti kožicu, odstraniti peteljke i očistiti ih od koštica. Narežite ih na kockice. Operite tikvice. Odrežite im peteljke, pa ih oštrim nožem uzdužno prerežite. Žlicom izdubite unutrašnjost. Prije posluživanja posipajte nasjeckanim vlascem.
2. korak
Mozzarella sir narežite na kockice, pomiješajte s pečenom paprikom. Dodajte vilicom izdrobljenu unutrašnjost tikvica, posolite, popaprite, pa nadjevom uz pomoć žlličice ispunite tikvice. Na pleh za pečenje stavite papir za pečenje pa poslažite tikvice. Pecite ih u zagrijanoj pećnici na 200 °C otprilike pola sata.
Savjet: Umjesto vlascem, pečene tikvice možete posipati sjeckanim bosiljkom. Tako se dobiva mediteranski štih jela.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....