LAGANI RUČAK

Proljetna salata s ječmom, šparogama, mladim lukom, rotkvicama i feta sirom

 A_lein
Salatu možete poslužiti kao predjelo ili uz glavno jelo, a dodate li joj tostirani kruh, može poslužiti i kao zasebno jelo

Trebat će vam:

300 g ječma
300 g šparoga
3 mlada luka
1 svežanj rotkvica
250 g feta sira
4 žlice limunovog soka
1 žličica meda
2 žlice maslinova ulja
Sol, papar

Priprema:

Ječam stavite u mlaku vodu pa pustite da tako stoji nekoliko sati ili preko noći. Nakon toga ga kuhajte oko 20 minuta u slanoj vodi, procjedite i pustite da se ohladi. Šparoge ispecite na vrućoj grill tavi, pustite da se lagano ohlade pa ih nasjeckajte. Nasjeckajte i luk i rotkvicu, a zatim sve zajedno ubacite u veću zdjelu. Dodajte feta sir i začinite mješavinom limunovog soka, meda i maslinovog ulja, soli i papra.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. travanj 2024 12:15