Trebat će vam:
1,5 kg krumpira
70 g maslaca
200 g kuhane šunke
5 jaja
400 ml vrhnja za kuhanje
1 žlica nasjeckanih listića peršina
Ulje
Sol i papar
Za preljev:
3 žumanjka
200 ml vrhnja za kuhanje
Priprema:
Stavite kuhati cijele krumpire. Kad su napola kuhani, ogulite ih i narežite na kriške. Tvrdo skuhajte jaja. Kad se ohlade, narežite ih na kolutove. Šunku narežite na kockice. Oblik za pečenje dobro premažite maslacem pa na dno poslažite krumpir, posolite ga i popaprite, posipajte nasjeckanim peršinom i malo prelijte vrhnjem za kuhanje. Potom rasporedite jaja, pa preko jaja šunku. Na šunku stavite krumpir, posolite, popaprite i posipajte peršinom pa pokapajte vrhnjem, i tako redom. Posljednji mora biti red krumpira koji prelijte rastopljenim maslacem i preljevom (razmutite žumanjke pa ih pomiješajte s vrhnjem). Uključite pećnicu na 200 °C i pecite 20-30 minuta.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....