BRZI RUČAK

Pripremite krumpir, jaja i tunu pa u 20 minuta napravite sočne i hrskave polpete

 Deposit Photos/
Krumpir pretvorite u pire, pomiješajte ga s tunom i dodacima pa polpete pecite na malo ulja

Trebat će vam:

2 krumpira
2 jaja
300 g tune iz konzerve
2 žlice sjeckanog vlasca
45 g brašna
5 žlice krušnih mrvica
Sol i papar
Ulje

Priprema:

Krumpir ogulite, narežite na kockice i kuhajte u slanoj vodi. Kada omekša, pretvorite ga u pire, ohladite i pomiješajte s jednim jajem i tunom. U smjesu ubacite i sitno sjeckani vlasac, začinite soli i paprom. Dobro promiješajte, trebali biste dobiti smjesu koju je lako oblikovati u polpete. Ako je smjesa previše gnjecava, dodajte malo brašna. Dobivene polpete uvaljajte najprije u brašno, zatim u preostalo umućeno jaje i na kraju u krušne mrvice. Pecite u ulju i poslužite uz umak i prilog po želji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. rujan 2024 16:52