Priprema: 5 minuta • Kuhanje: 20 minuta • Porcija: 2-4
Trebat će vam:
200 g smrznutog špinata
40 g oraha
100 g kremastog gorgonzola sira
6 žlica masnog vrhnja
500 g njoka
25 g ribanog parmezana
Priprema:
Stavite smrznuti špinat u cjedilo i prelijte ga vrućom vodom pa ocijedite višak vode. Prethodno zagrijte pećnicu na 180 °C. Stavite komade oraha na lim za pečenje prekriven papirom za pečenje i lagano tostirajte minutu, pri čemu povremeno protresite lim. Izvadite iz pećnice i stavite na stranu. Na štednjaku zakuhajte slanu vodu u srednje velikom loncu. Njoke ubacite u kipuću vodu i kuhajte četiri minute ili dok ne isplivaju na površinu. Gorgonzolu i vrhnje stavite u manju posudu i miješajte na laganoj vatri dok se sir ne otopi. Održavajte vruće. Kada su njoki kuhani, dobro ih ocijedite pa im dodajte špinat, umak od gorgonzole i pola oraha. Lagano promiješajte, a zatim žlicom prebacite u posudu za pećnicu. Pospite preostalim orasima i parmezanom i zapecite 2-3 minute, dok ne poprimi zlatnu boju.