Trebat će vam:
2 para kobasica
1 veća glavica luka
2 mrkve
1 komad celera
100 ml crnog vina
100 ml pelata
1 žličica origana
1 žličica bosiljka
Temeljac
Sol, papar
Priprema:
Na tavi najprije pirjajte luk koji ste nasjeckali na sitno. Pustite da se zastakli, dodajte mu meso koje ste izvadili iz crijeva od kobasica i pirjajte pet minuta dok meso ne poprimi boju. Dodajte sitno sjeckanu mrkvu i celer. Pirjajte još pet minuta pa dodajte vino. Kuhajte dok alkohol ne ispari, a zatim dodajte pelate i temeljac. Gustoću prilagodite svojim željama. Začinite soli, paprom, origanom i bosiljkom. Kada je umak pri kraju, skuhajte tjesteninu. Poslužite zajedno.
SLASNA IDEJA
Pripremite bogati ragu od kobasice pa ga poslužite uz omiljeni kremasti prilog
Mi smo odabrali palentu, no ovaj bogati ragu možete poslužiti i uz tjesteninu ili drugi prilog po želji
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....