Trebat će vam:
1 butternut buča
3-4 režnja češnjaka za umak
150 ml mlijeka
prstohvat muškatnog oraščića
malo svježeg timijana
100 g topljivog sira po želji
4 žlice krušnih mrvica
2 režnja češnjaka
3 žlice parmezana ili drugog aromatičnog sira
2 žlice maslaca
sol i papar
Priprema:
Buču najprije očistite i narežite na veće komade, poprskajte s malo maslinova ulja, dodajte timijan, cijele režnjeve češnjaka, sol i papar i ubacite u pećnicu na 200 stupnjeva. Pecite otprilike 20-30 minuta ili dok ne omekša. Češnjak izvadite i ranije ako je potrebno. Prebacite buču i očišćeni češnjak u blender, dodajte toplo mlijeko, muškatni oraščić i po potrebi još soli i papra. Blendajte dok ne dobijete gusti umak. Ako je potrebno, dodajte još mlijeka. Na kraju umiješajte ribani sir. Pomiješajte sve s do pola skuhanom tjesteninom i prebacite u posudu za pečenje koju ste premazali maslacem. Na tavi na malo maslaca pirjajte protisnuti češnjak, dodajte krušne mrvice, dobro pomiješajte i nakon minute maknite s vatre. Dobivenom mješavinom posipajte tjesteninu. Na kraju pospite s parmezanom i pecite na 200 stupnjeva oko 20-30 minuta.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....