CHIARIN TANJURIĆ

PRIPREMA DJEČJIH ROĐENDANA: Čips od sira s brzim kečapom

 Berislava Picek / HANZA MEDIA
Budući da smo gotovo svi u obitelji uglavnom proljetna ili ljetna djeca, ideje za rođendane dolaze same od sebe zbog svestranosti namirnica koje nas tada okružuju.

Za čips:

80 g goude
55 g parmezana
50 g mozzarelle

Naribamo sve vrste sira. Ravnomjerno izmiješamo te posložimo hrpice na papir za pečenje u željene oblike, najbolje u obliku štapića, a mogu biti i krugovi. Za svaki čips potrebna je otprilike 1 nepuna žlica naribane smjese od sira. Pečemo ih u pećnici zagrijanoj na 200 stupnjeva 6 minuta, odnosno dok rub lagano ne potamni.

Za kečap:

2 pakiranja pelata ili sjeckane rajčice
1 manji luk
3 žlice aceta balsamica
1,5 žlica tamnog muscovado šećera
1 žličica himalajske soli
1 žlica slatke mljevene paprike
1 žličica suhog origana
pola žličice češnjaka u prahu ili granulama
obična voda - isprati pola konzerve pelata

Zagreb, 220218.
Zdrava jela za djecji party pripremila je Nastasja Petric
Foto: Berislava Picek/ CROPIX
Berislava Picek / HANZA MEDIA

Luk ogulimo i narežemo na kockice te stavimo u lonac sa svim preostalim sastojcima. Sve zagrijavamo do vrenja te smanjimo vatru na srednje jako i uz povremeno miješanje kuhamo 35 minuta, odnosno dok višak tekućine ne ispari, a dobijemo željenu gustoću kečapa. Zatim ga usitnimo štapnim mikserom i radi bolje teksture procijedimo. Ohladimo kečap te ga čuvamo u steriliziranoj staklenoj boci.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. studeni 2024 09:36