KORAK PO KORAK RECEPT

Prhke kiflice s lješnjacima Janje Benić totalni su hit, radit ćemo ih još dugo nakon Božića, evo zašto

Slatke, hrskave kiflice vjerojatno su jedan od najpopularnijih recepata na Instagramu ovih dana

Tko god je posljednjih mjeseci kušao slatke kiflice s lješnjacima stilistice i kreatorice sadržaja Janje Benić, o njima nije prestajao pričati. Stoga je Janja, nakon brojnih upita, na svom Instagram profilu odlučila podijeliti recept. Kako je objasnila, naslijedila ga je od dugogodišnje obiteljske prijateljice, a kada je shvatila da nikog ne ostavlja ravnodušnim, jednostavno ga više nije mogla držati samo za sebe. Dodala je i kako se kombinacija sirnog namaza i lješnjaka na prvu možda i može učiniti neobičnom, ali kako na kraju cijela stvar itekako ima smisla.

image
Janja Benić/ Janjolinka/

Bez obzira na to što je Božić iza nas, ovih se dana veselimo novogodišnjem slavlju i upravo ćemo za tu prigodu pripremiti i ove kiflice. Ono što nam se posebno sviđa jest jednostavna priprema te kratka lista sastojaka koje uglavnom ionako imamo u hladnjaku. Recept potražite u nastavku, a za više informacija svakako posjetite Janjin Instagram profil.

Dodatan savjet!

Umjesto lješnjaka, savjetuje Janja, koristiti možete i kombinaciju cimeta i šećera. Na ovu količinu, dovoljno će biti oko 5 grama cimeta.

image
Janja Benić/ Janjolinka/

Trebat će vam:

200 g maslaca

200 g namaza od sira

300 g glatkog brašna (Janja ih je testirala s istom količinom bijelog pirovog brašna, super funkcionira!)

100 g šećera (sitniji smeđi šećer ili običan bijeli kristal šećer)

50 g mljevenih lješnjaka ("Testirala sam ih i s običnim mljevenim i tostiranim mljevenim, sve može", poručuje Janja)

Priprema:

KORAK 1-

Umijesite tijesto i stavite ga u hladnjak na 2 sata. Kad tijesto izvadite iz hladnjaka napravite od tijesta 4 kuglice.Kuglice utapkajte s obje strane u mješavinu šećera i lješnjaka.

image
Janja Benić/ Janjolinka/
image
Janja Benić/ Janjolinka/

KORAK 2.

Razvaljajte u krug, režite na trokutiće (kao na slici), valjajte u kiflice. Janja dodaje i kako krug možete rezati čak i na 16 trokutića za još sitnije i prhkije kiflice.

image
Janja Benić/ Janjolinka/
image
Janja Benić/ Janjolinka/
image
Janja Benić/ Janjolinka/

Stavite sirove kiflice na 20ak minuta u hladnjak da se malo stegnu, za to vrijeme zagrijte pećnicu na 18°CC pa ih pecite 15-20 min, ovisno o vašoj pećnici.

image
Janja Benić/ Janjolinka/
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. ožujak 2024 12:20