BRZI RUČAK

Prhka pita sa špinatom, svježim i feta sirom za koju vam neće trebati čak ni kalup

 Deposit Photo/
Zamijesite prhko tijesto, dodajte svježi i feta sir, zavrnite rubove i ubacite u pećnicu. Jednostavnije ne može!

Trebat će vam:

1 jaje
250 g brašna
50 ml vode
prstohvat soli
70 g maslaca
300 g svježeg sira
100 g feta sira
300 g špinata
2 režnja češnjaka
2 jaja za nadjev
Sol i papar

Priprema:

Od jaja, brašna, hladne vode, maslaca i malo soli zamijesite tijesto. Nemojte mijesiti predugo, tek da se sastojci povežu. Umotajte u foliju, spremite u hladnjak i pustite da stoji barem sat vremena. Češnjak nasjeckajte na sitno, a špinat operite. Na malo maslinovog ulja pirjajte češnjak oko pola minute. Na to dodajte špinat i pustite da povene. Ohladite i pomiješajte sa svježim sirom, feta sirom i jajima, soli i paprom. Tijesto razvaljajte i u sredinu stavite nadjev, savinite rubove, a zatim ih premažite s malo otopljenog maslaca. Pecite na 200 stupnjeva oko 30 do 40 minuta.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. studeni 2024 12:05