BRZI RUČAK

Preokrenuta pita s rajčicama i lisnatim tijestom jedna je od omiljenih brzih ljetnih poslastica

 Marko Miscevic/Cropix/Cropix
Za pripremu će vam trebati svega nekoliko sastojaka, a koristite li kupovno lisnato tijesto, ručak će biti gotov u rekordnom roku

Trebat će vam:

500 g cherry rajčica
2 žlice maslinova ulja
sol
papar
1 žlica meda
1 žlica krušnih mrvica
250 g lisnatog tijesta

Za premazivanje:

1 jaje

bosiljak za dekoriranje prije jela

Priprema:

Mini rajčice očistite od peteljki i dobro operite. Stavite u tavu (promjera oko 25 cm) koja može ići u pećnicu. Rajčice začinite solju i paprom. Dodajte dvije žlice maslinova ulja. Prelijte med preko svih rajčica i na kraju pospite sve krušnim mrvicama. Tavu stavite na laganu vatru oko dvije minute da se sastojci lagano zagriju. Lisnato tijesto oblikujte u krug. Prije toga izmjerite promjer svoje tave. Tijestom prekrijte rajčice. Premažite ga razmućenim jajetom i stavite sve u zagrijanu pećnicu. Pecite 15 minuta na 200 Celzijevih stupnjeva, odnosno minutu, dvije više dulje želite li jače zapečeno tijesto. Kad tijesto dobije finu žutu boju, izvadite tavu iz pećnice i pustite da se zaustavi proces pečenja. Oko tijesta, primijetit ćete sok koji se napravio od meda i rajčica. Pričekajte da se tijesto upije sokove i rajčicu. Nakon 10 minuta na tavu stavite tanjur i okrenite tavu. Važno je da vam je sada tijesto dolje, a rajčice gore. Jelo ukrasite bosiljkom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. listopad 2024 00:24