Trebat će vam:
500 g cherry rajčica
2 žlice maslinova ulja
sol
papar
1 žlica meda
1 žlica krušnih mrvica
250 g lisnatog tijesta
Za premazivanje:
1 jaje
bosiljak za dekoriranje prije jela
Priprema:
Mini rajčice očistite od peteljki i dobro operite. Stavite u tavu (promjera oko 25 cm) koja može ići u pećnicu. Rajčice začinite solju i paprom. Dodajte dvije žlice maslinova ulja. Prelijte med preko svih rajčica i na kraju pospite sve krušnim mrvicama. Tavu stavite na laganu vatru oko dvije minute da se sastojci lagano zagriju. Lisnato tijesto oblikujte u krug. Prije toga izmjerite promjer svoje tave. Tijestom prekrijte rajčice. Premažite ga razmućenim jajetom i stavite sve u zagrijanu pećnicu. Pecite 15 minuta na 200 Celzijevih stupnjeva, odnosno minutu, dvije više dulje želite li jače zapečeno tijesto. Kad tijesto dobije finu žutu boju, izvadite tavu iz pećnice i pustite da se zaustavi proces pečenja. Oko tijesta, primijetit ćete sok koji se napravio od meda i rajčica. Pričekajte da se tijesto upije sokove i rajčicu. Nakon 10 minuta na tavu stavite tanjur i okrenite tavu. Važno je da vam je sada tijesto dolje, a rajčice gore. Jelo ukrasite bosiljkom.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....