Jako dobro

Popečci su uvijek dobra ideja, a ovi su još bolji jer su slatko-slani i jednako ukusni i topli i hladni

 Vaaseenaa/Getty Images/istockphoto
Zelene su boje, pa bi se mogli svidjeti i klincima, što uopće nije loše ako inače izbjegavaju povrće

Priprema: 20 minuta • Pečenje: 30 minuta • Porcija: 2-4

Trebat će vam:

1 glavica brokule
1 krumpir
1 manja konzerva kukuruza
1-2 žlica brašna
1 jaje
začinsko bilje prema želji
krušne mrvice
sol i papar

Priprema:

Brokulu i krumpir skuhajte u slanoj vodi i lagano ih usitnite, nemojte ih pretvoriti u pire, neka ostanu u komadićima. Ohladite pa dodajte brašno, jaje, začinsko bilje, sol, papar i kukuruz. Sve dobro promiješajte. Oblikujte loptice, spljoštite ih dlanovima, a zatim uvaljajte u krušne mrvice. Stavite na papir za pečenje, poprskajte s malo maslinova ulja i pecite 30 minuta na 180 stupnjeva, ili dok ne poprime boju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. studeni 2024 20:30