Težina pripreme: jako lagano
Vrijeme pripreme: 30 min
Broj osoba: 4
Sastojci
- 1 tikvica
- 100 g tvrdog sira
- 1 veći krumpir
- 1 šalica brašna
- 1 jaje
- sol, papar
- 200 ml mlijeka l na vrh noža sode bikarbone (ili praška za pecivo)
- ulje za prženje l sjeckani peršin
*Možete dodati i malo bučinih sjemenki
Priprema
1. korak
Dobro operite i sitno naribajte tikvicu. Očistite i naribajte krumpir. Od brašna, praška za pecivo, jaja i mlijeka napravite dosta gusto tijesto za palačinke. Naribajte sir. U tijesto umiješajte naribanu tikvicu, krumpir i sir. Posolite, popaprite i još jednom promiješajte.
2. korak
Zagrijte tavicu i nauljite je pa uz pomoć dvije žlice oblikujte polpete i pržite s obje strane dok malo ne porumene. Prije posluživanja polpete posipajte nasjeckanim peršinom.
Savjet: U polpete možete dodati i sira ribanca, pa će imati intenzivniji okus. Volite li ljute začine, uz svježe ribani papar dodajte i mljevenu čili papričicu, a možete ih oplemeniti i s malo bučinih sjemenki. Ako vam koja polpeta ostane za drugi dan stavite je u sendvič.
Svidio vam se ovaj recept?
Pogledajte još:
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....