Težina pripreme: jako lagano
Vrijeme pripreme: 120 min
Broj osoba: 4 – 6
Sastojci
- 1 kocka kvasca
- mlaka voda
- 2 žličice šećera
- 2 žličice soli
- 5-6 šnita slanine
- 2-3 kobasice narezane na komadiće
- 1 kg brašna
- mast
Priprema
1. korak
Jednu kockicu kvasca razmutiti u malo mlake vode i dvije žličice šećera. Kada se kvasac digne, zamijesiti tijesto s kilogramom brašna i posoliti sa 2 žličice soli. Dobro
umijesiti, ostaviti pola sata tijesto da se digne.
2. korak
Premijesiti i staviti u tepsiju. Nožem izrezati kocke i staviti peći oko sat vremena. Kada je pogača pečena, gornju koru lagano odrezati nožem (tako da dobijete poklopac od kruha).
3. korak
Pečenu pogaču izrezati na kocke (5×5). Ispeći slaninu na masti, pa vrelu mast preliti
preko pogače, pa poslagati po njoj slaninu i pečene kobasice.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....