Vrlo je lako

Počastite se poslasticom s roštilja zbog koje vam neće biti žao uprljati prste

Chef Nenad Komes pokazuje nam kako od zamrznute ribe možemo pripremiti ne samo izgledom primamljiv, već i preukusan obrok bez puno muke

Tko kaže da u dobroj ribi i plodovima mora ne mogu uživati i kontinentalci? Čak i ako ne živite blizu mora i kad nemate vremena za odlazak na ribarnicu, more nije daleko. Omogućuju nam to nove tehnike zamrzavanja, pogotovo ona koju nazivamo "sea frozen" pomoću koje ribu i plodove mora, iako zamrznute, konzumiramo kao svježe, jer su zamrznute odmah nakon ulova, na koćama.

image

Ako ga imate, škampe pripremite na hibachi grillu

Berislava Picek/Cropix
image

Chef Nenad Komes pripremio nam je jela od smrznutih ribljih namirnica iz ponude Fisherije

Berislava Picek/Cropix

Ovu zanimljivost, kao i mnoštvo savjeta te nekoliko recepata za preukusna jela s potpisom chefa Nenada Komesa možete pronaći u novom broju magazina Dobra hrana, a mi vam u nastavku, donosimo njegov novi recept. Naime, nakon njegovih recepata za najslasniji sendvič koji smo u zadnje vrijeme probali, hobotnicu s rajčicom i kukuruznim kruhom koju je pripremio na hibachi grillu, grdobinu kakvu sasvim sigurno još niste probali i sipe "na žlicu", danas vam donosimo recept čiji nas je spoj namirnica prvo zatekao, a potom i oduševio!

image
Berislava Picek/Cropix

NAŠI DIMLJENI ŠKAMPI

Trebat će vam:

5 škampa (po osobi)
2 svježe smokve
maslinovo ulje
listovi špinata, po želji
2 grančice ružmarina
sol i papar
soja sos
sok 1 limuna
maslinovo ulje

image
Berislava Picek/Cropix

Priprema:

Škampima uklonite ljušturu s repa.

Smokve narežite na polovice i pripremite marinadu od maslinova ulja, soli, papra, soja sosa i limunova sok.

Na ugrijani hibachi roštilj stavite smokve i škampe, pa grančicama ružmarina na njih nanosite marinadu. Kad dobiju boju, smokve skinite s vatre i na roštilj dodajte očišćene i osušene listove špinata.

Listove kratko šokirajte na grillu da ostanu hrskavi pa maknite s vatre na tanjur za serviranje i premažite marinadom.

Na špinat stavite pečene škampe i smokve pa poslužite. Umjesto hibachi roštilja, ribu možete peći i na običnom roštilju, važno je samo da je dobro ugrijan.

Više recepata za jela sa smrznutom ribom i plodovima mora potražite u novom broju magazina Dobra hrana, koji je u prodaji!

image
Fotografija: Tomislav Krišto/cropix, Dizajn: Vesna Veselić

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 05:49