Težina pripreme: jako lagano
Vrijeme pripreme: 150 min
Broj osoba: 4
Sastojci
- 3/4 kg junetine od lopatice, narezano na kockice
- 2 manja luka, sjeckana
- 2 mlada luka, sitno sjeckana
- 4 češnja češnjaka, sitno sjeckana
- 2 jušne žlice worcestershire umaka
- 3 dcl svijetlog piva (mi smo koristili Menabrea pivo)
- 2,5 dcl goveđeg temeljca
- 1 mrkva, narezana
- 1 stabljika celera, narezana
- 2 jušne žlice koncentrata rajčice
- 1 paket lisnatog tijesta
- 1 jušna žlica škroba
- 1 razmućeno jaje
Priprema
1. korak
U širokoj zdjeli na maslinovu ulju popržite kockice junetine, a zatim ih stavite na tanjur sa strane. Na istom ulju pirjajte luk i češnjak. Kad omekšaju, dodajte worcestershire umak i koncentrat rajčice, poprženo meso, stabljike celera, mrkvu, temeljac, začinsko bilje i pivo.
2. korak
Kuhajte poklopljeno na srednje jakoj vatri dok ne zavri, a zatim smanjite vatru i kuhajte sljedećih sat i pol. Škrob pomiješajte s malo hladne vode te dodajte u gulaš kad je kuhan. Kuhani gulaš stavite na stranu da se malo ohladi.
3. korak
Razvaljajte lisnato tijesto te stavite u kalup tako da tijesto prekrije i vanjske rubove, ulijte gulaš te pokrijte drugim dijelom tijesta. Rubove zarolajte prema unutra i dobro prstima stisnite da se ne razdvoje. Zarolajte mali komad folije (5×5 cm) tako da oblikujete mali “dimnjak” te ga zabodite na sredinu tijesta kako bi se spriječilo da sok gulaša procuri iz tijesta.
4. korak
Tijesto prije pečenja namažite razmućenim jajetom. Pecite sve zajedno u prethodno zagrijanoj pećnici na 190 stupnjeva 30-ak minuta, odnosno dok tijesto ne dobije tamnozlatnu boju.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....