DESERT ZA EKIPU

Pita za koju vam treba paket lisnatog i jagode gotova je u pola sata, a razgrabit će se u trenu

 Berislava Picek/ CROPIX
Naša Slavica Šagolj napravila je slasticu s roštilja koje se na snimanju tražio komad više

Trebat će vam:

1 pakiranje lisnatog tijesta

500 g jagoda

50 g smeđeg šećera

vanilin šećer

3 žlice na vrh usitnjenih zobenih pahuljica

50 g listića badema

aluminijska folija

Priprema:

Lisnato tijesto razvaljajte valjkom za tijesto. Oblikujte krugove promjera 15 centimetara. Jagode dobro operite i narežite na manje komadiće. Dodajte im šećer, vanilin šećer i zobene pahuljice pa dobro promiješajte. Aluminijsku foliju odrežite na dužinu od oko 35 cm, za svaki kolač 3 komada. Na sredinu folije stavite tijesto i nadjev od jagoda. Rubove ostavite slobodne te ih prstima dignite da obložite jagode. Folijom omotajte tijesto da ima dobru formu i da se tijekom pečenja ne deformira. Rešetka roštilja mora biti mlaka, a ne jako vruća. Stavite mini pitu u foliji na roštilj i pecite oko 30 minuta. Tijekom pečenja pripazite da tijesto ne izgori te ga povremeno zarotirajte.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. lipanj 2022 16:12