Težina pripreme: srednje
Vrijeme pripreme: 180 min
Broj osoba: 4
Sastojci
- 500 g pastrnjaka narezanog na komadiće
- maslinovo ulje
- sol i papar
- 5-6 jušnih žlica maslaca
- 2 manja poriluka narezanog na komadiće
- 80 ml bijelog vina
- timijan
- 500 ml vrhnja za kuhanje
- 5 velikih jaja
- 200 g parmezana
- manja štruca kruha razlomljena na komadiće
Priprema
1. korak
Pastrnjak narezan na komadiće ispeći u pećnici na 200°C nekih 20 minuta. Kada je gotov pustiti ga da se malo ohladi, a temeperaturu pećnice sniziti na 170°C.
2. korak
U međuvremenu na malo maslaca (2 jušne žlice) prepecite poriluk oko 5 minuta. Maknite s vatre, dodajte vino i vratite na vatru te pustite da prokuha oko 2 minute. Dodajte timijan pa maknite s vatre.
3. korak
Pomiješajte preostali omekšali maslac, vrhnje za kuhanje, jaja i parmezan u velikoj posudi. Začinite solju i paprom te dodajte smjesu od poriluka. Zatim dodajte komadiće kruha i dobro pomiješajte. Bilo bi dobro da cijela smjesa odleži preko noći kako bi se sastojci čim bolje proželi.
4. korak
Cijelu smjesu pomiješajte s pastrnjakom te stavite u namašćeni pleh, prekrijte aluminijskom folijom te pecite nekih 50 minuta, odnosno dok ne dobije zlaćano-smećkastu boju. Maknite foliju pospite s još malo parmezana te zapecite na još nekoliko minuta. Kada je jelo gotovo pustite da odleži nekih 5-10 minuta prije posluživanja.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....