Za tijesto:
150 g maslaca prstohvat soli 2 žlice hladne vode 300 g glatkog brašna 1 jaje |
Najprije napravite tijesto: u posudu stavite brašno, dodajte jaje, sol, 2 žlice hladne vode i maslac natrgan na komadiće i umijesite tijesto. Napravite kuglu, omotajte prozirnom folijom i stavite u hladnjak na sat vremena. Maslacem namastite kalup, posipajte ga s malo brašna, razvaljajte tijesto i njime obložite kalup. U zagrijanu pećnicu na 180ºC stavite tijesto da se peče 10 minuta, a u međuvremenu pripremite nadjev.
Za nadjev:
500 g svježeg sira 400 g milerama ili kiselog vrhnja 4-5 kockica topljenog sira 150 g feta sira 150 g pečene šunke 200 g domaće kobasice izrezane na kolutiće 2 jaja 250 g graška 250 g očišćenog boba 3 komada mladog luka |
Kobasicu narežite na kolutiće, šunku na trakice, luk na kolutiće i sjedinite sa svim sastojcima i dobro izmiješajte. Izvadite tijesto iz pećnice i stavite nadjev na tijesto, vratite u pećnicu i pecite 30 - 35 minuta na 180ºC. Kad je pečeno, izvadite iz pećnice i ostavite da se malo ohladi prije posluživanja.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....