Pristupite joj prilično ambiciozno. Naime, samo zato što je riječ o jednostavnoj namirnici, ne znači da joj ne trebate posvetiti pažnju. Piletina ljubi sezonsko povrće, savršena je u salatama, a priprema se i u pećnici i na tavi. Voli začine svih oblika, one svježe i one sušene. Mi smo je začinili majčinom dušicom, ružmarinom, lovorovim listom i dobrim starim peršinom. Za naš smo editorijal iskoristili cijelo pile.
Pomoć u tranširanju? Bacite oko na naše upute!
Pileća prsa ispekli smo u pećnici i ostala su sočna, bataci su zaplivali u sasvim inovativnom osso bucu s mrkvom, celerom, limunom i rajčicom. Zabati su organizirali druženje s kalamata maslinama, šitake gljivama i krumpirom prema receptu chefa Mate Jankovića, pileća krilca postala su ljepljiva i posuta sezamom, a jetricu smo pripremili tradicionalno, na venecijanski, te je poslužili s palentom na grilu. Uživajte u pripremi kao i mi!
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....