Lako i ukusno

Piletina s pečenim krumpirima iz tave odličan je odabir za obiteljski ručak

 Candice Bell/Getty Images/istockphoto
Krumpire skuhajte do pola pa ubacite u masnoću od pečenja mesa za dodatni šmek

Kada treba nahraniti više ljudi za nedjeljni ručak, najbolje je spremiti jelo s pečenim krumpirom. Ne samo da će se svi zasititi, nego će, ako je krumpir pečen u masnoći koja ostane od pečenja mesa, doista i uživati u okusima.

Piletina s krumpirom iz tave

Priprema: 20 minuta • Pečenje: 50 minuta • Porcije: 4

1 kg piletine s kožom (u komadima)
1 kg krumpira
400 g svježeg špinata
sol i papar
1 žličica crvene paprike
masnoća prema želji (ulje, mast...)

Na tavi dobro zagrijte žlicu masnoće prema želji pa dodajte piletinu koju ste prethodno začinili soli i paprom, tako da strana s kožom bude s donje strane. Krumpir narežite na veće komade i kuhajte u slanoj vodi. Kada se kožica na piletini zahrskavi, svaki komad piletine preokrenite, dodajte malo vode ili temeljca i poklopite. Pustite da se peče 20 do 30 minuta ili dok meso nije pečeno. Izvadite ga iz posude pa na istoj masnoći dodatno zapecite krumpir na pola kuhani krumpir. Ako je potrebno, dodajte još ulja ili masti. Zapecite krumpir sa svih strana i pustite da omekša. Pred kraj ubacite svježi špinat, dodatno začinite i poslužite uz piletinu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. lipanj 2024 10:00