Težina pripreme: jako lagano
Vrijeme pripreme: 180 min
Broj osoba: 4
Sastojci
- 4 karabatka
- 4 krilca ili batka
- 6 češnjeva češnjaka
- 1 čajna žličica kima
- 1 čajna žličica kurkume
- 5 jušnih žica maslinova ulja
- 1 čajna žličica šafrana
- malo crvene paprike
- 1 limun narezan na kriške
- 4-5 srednja luka narezana na kriške
- 1 šačica zelenih maslina
- sol i papar
Priprema
1. korak
Protisnite češnjak i pomiješajte ga s paprikom, kimom i kurkumom tako da dobijete lagano pastoznu smjesu. Na maslinovu ulju prepecite piletinu, a zatim je namažite pastoznom smjesom koju ste prethodno pripremili te pustite da tako odleži 4 sata.
2. korak
Na malo maslinova ulja prepržite luk i dodajte šafrana, vratite pripremljenu piletinu te nekoliko puta promiješajte. Zatim prelijte vodom i dodajte limun. Kuhajte tako 40-ak minuta dok voda ne ispari, a pred kraj dodajte masline. Poslužite s rižom.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....