Trebat će vam:
500 g otkoštenog pilećeg batka i zabatka
začini za piletinu po želji
maslinovo ulje
1 režanj češnjaka
1 velika šaka mladog špinata
1 žlica maslaca
1 glavica luka
2 srednje velika krumpira
2 žlice nasjeckanog peršina
3 velika jaja
30 ml kiselog vrhnja
sol i papar
Priprema:
Piletinu narežite na kockice i začinite po želji. Namočite kratko drvene štapiće pa na njih nanižite meso i stavite sa strane. Zagrijte tavu koja se ne lijepi na srednje jakoj vatri. Dodajte maslinovo ulje i kad se zagrije, pirjajte češnjak dok ne porumeni. Dodajte špinat i malo soli te pirjajte dok ne uvene. Izvadite iz posude i ostavite sa strane. Krumpir narezan na kockice skuhajte, ocijedite pa dodatno posolite. Otopite maslac u tavi. Dodajte luk i pirjajte dok ne dobije boju. Dodajte krumpir i lagano promiješajte. Prebacite krumpir i peršin u špinat i promiješajte. U posudi umutite jaja, žlicu soli i vrhnje, a po želji i malo papra. Još jednom pokapajte tavu maslinovim uljem. Kad se ulje zagrije, ponovno dodajte smjesu krumpira i špinata. Preko prelijte jaja. Špatulom lagano ostružite i podignite rubove tortilje tako da nekuhano jaje teče ispod. Nastavite podizati rubove dok dno tortilje ne postane zlatno. Moglo bi se zalijepiti, pa lagano gurajte špatulu ispod kako biste oslobodili tortilju iz posude. Pažljivo okrenite tanjur preko tave, čvrsto ga držite i okrenite tavu naopako. Dodajte malo maslinovog ulja u praznu tavu i promiješajte. Vratite tortilju natrag u tavu i nastavite kuhati dok ne bude gotova i dok dno ne postane zlatno. Izvucite je na tanjur, narežite na komade. Zagrijte ponovno malo ulja u tavi i kratko ispecite ražnjiće sa svih strana te poslužite uz komad tortilje.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....