Trebat će vam:
700 g pilećih bataka
1 žlica crvene dimljene paprike
1 žličica čilija u prahu
1 žlica senfa
1 žličica češnjaka u prahu
2 žlice limunova soka
1 žlica meda
7 žlica maslinova ili drugog ulja po želji za marinadu
sol i papar
300 g riže
1 luk
1 šaka graška, graha ili drugog dodatka riži po želji
pileći temeljac ili voda za rižu
sol i papar
ulje
Priprema:
U velikoj posudi najprije pomiješajte dimljenu papriku, čili, češnjak u prahu, limunov sok, med, maslinovo ulje, senf, sol i papar. Sve dobro pomiješajte pa dodajte meso i dobro protresite kako bi marinada obložila svaki komad. Meso posložite u posudu za pečenje i pecite na 180 stupnjeva 30-ak minuta ili dok ne bude gotovo, ovisno o veličini bataka. Dok se piletina peče, u dubljoj posudi najprije pirjajte sitno sjeckani luk, dodajte rižu, kratko tostirajte pa dodajte temeljac ili vodu. Kuhajte 10-ak minuta, ubacite dodatke po želji i kuhajte dok riža ne bude gotova. Začinite po potrebi i poslužite uz piletinu.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....