Trebat će vam:
400 g pilećih jetrica
1 luk
3 režnja češnjaka
1 žličica timijana
1 žlica maslaca za jetrica
100 ml crnog vina
palenta
voda
2 žlice maslaca za palentu
3 žlice ribanog parmezana ili drugog sira po želji
sol i papar
maslinovo ulje
Priprema:
Na malo ulja i žlici maslaca najprije pirjajte luk. Pustite da povene. Dodajte češnjak pa pirjajte još kratko, a zatim dodajte timijan i jetrica. Pustite da se zapeku sa svih strana. Dodajte vino. Pirjajte još 10-ak minuta pa maknite s vatre. Posolite ih tek na kraju. Palentu skuhajte u slanoj vrućoj vodi. Kada je pri kraju, dodajte dvije žlice maslaca i sir pa još kratko miješajte i dodatno začinite. Poslužite s jetricom.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....