Pikantno varivo od graha

Težina pripreme: lagano

Vrijeme pripreme: 40 min

Broj osoba: 2-4

Sastojci

  • 60 dkg junetine
  • 200 ml mesnog temeljca
  • češnjak
  • brašno
  • 50 dkg pelata
  • 40 dkg mješavine graha i graška
  • ulje, sol, papar
  • 1 chilli
  • 1 luk

Priprema

1. korak

Luk sitno nasjeckati pa propirjati na ugrijanom ulju. Malo posoliti i na srednje jakoj vatri pržiti dok ne omekša. Dodati meso narezano na male kockice, posoliti, popapriti te sve zajedno pržiti, po potrebi miješajući dok ne ispari sva tekućina koju će pustiti meso.

2. korak

Potom umiješati protisnuti češnjak i narezanu svježu zelenu ljutu papriku. Čim jelo pusti miris, dodati nasjeckanu pelati rajčicu, uliti toliko mesne juhe da pokrije sve sastojke, a po želji dodati i narezanu svježu crvenu ljutu papričicu. Sve zajedno dobro promiješati pa kuhati 60-ak minuta.

3. korak

Posebno izmiješati 100 ml vode sa kukuruznim brašnom i tu mješavinu dodati mesu. Na kraju primiješati kuhani crveni grah iz konzerve i grašak. Prokuhati još 10-ak minuta i odmah poslužiti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. studeni 2024 10:51