Težina pripreme: lagano
Vrijeme pripreme: 40 min
Broj osoba: 2-4
Sastojci
- 60 dkg junetine
- 200 ml mesnog temeljca
- češnjak
- brašno
- 50 dkg pelata
- 40 dkg mješavine graha i graška
- ulje, sol, papar
- 1 chilli
- 1 luk
Priprema
1. korak
Luk sitno nasjeckati pa propirjati na ugrijanom ulju. Malo posoliti i na srednje jakoj vatri pržiti dok ne omekša. Dodati meso narezano na male kockice, posoliti, popapriti te sve zajedno pržiti, po potrebi miješajući dok ne ispari sva tekućina koju će pustiti meso.
2. korak
Potom umiješati protisnuti češnjak i narezanu svježu zelenu ljutu papriku. Čim jelo pusti miris, dodati nasjeckanu pelati rajčicu, uliti toliko mesne juhe da pokrije sve sastojke, a po želji dodati i narezanu svježu crvenu ljutu papričicu. Sve zajedno dobro promiješati pa kuhati 60-ak minuta.
3. korak
Posebno izmiješati 100 ml vode sa kukuruznim brašnom i tu mješavinu dodati mesu. Na kraju primiješati kuhani crveni grah iz konzerve i grašak. Prokuhati još 10-ak minuta i odmah poslužiti.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....