Težina pripreme: jako lagano
Vrijeme pripreme: 40 min
Broj osoba: 4
Sastojci
- 2 pastrve
- 1 nešpricani limun
- 1 glavica luka
- nekoliko grančica timijana
- 2 češnja češnjaka
- crveni papar u zrnu
- maslinovo ulje
- sol i papar
- 1 dcl bijelog vina
Priprema
1. korak
Očistite pastrve ili zamolite da to za vas učine u ribarnici. Ribu posolite iznutra i izvana. Luk ogulite pa ga narežite na kolutove. Limun operite i također izrežite na kolutove. U posudu za pečenje stavite obje pastrve pa po njima i oko njih rasporedite kolutove luka i limuna.
2. korak
Stavite i grančice timijana te cijele oguljene češnjeve češnjaka. Ribu pecite u pećnici na 180 stupnjeva, a na pola pečenja je zalijte bijelim vinom i dodajte ostatak timijana. Pečenu ribu možete poslužitit s kuhanim mladim krumpirom ili keljom ili mladim zeljem na lešo.
Savjet: umjesto pastrva možete koristi bilo koju drugu ribu koja vam je dostupna kao što je oslić, skuša, orada, brancin…Osim luka i limuna te začina, možete dodati i koromač, mini rajčice, na ploške tanke ploške narean krumpir.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....