Težina pripreme: lagano
Vrijeme pripreme: 65 min
Broj osoba: 2-4
Sastojci
- 500 g svinjske lopatice
- 4 mrkve
- 2 luka
- 2 crvene paprike
- sol, papar, mljevena paprika
- peršin
- 1 l svinjskog temeljca
Priprema
1. korak
Meso narežite na kockice brida otprilike 2 cm. Luk sitno nasjeckajte, mrkvu očistite i nerežite na tanke ploške, paprike na rezance. Na svinjskoj masti pržite luk da povene.
2. korak
Lagano ga posolite, dodajte u par navrata manje količine vode i pirjajte na laganoj vatri da omekša i počne se raspadati. Kad je dovoljno omekšao, pričekajte da sva tekućina ispari i luk se ponovo počne pržiti, pojačajte vatru i dodajte meso narezano na kockice.
3. korak
Pržite da meso promijeni boju, dodajte mrkvu i paprike, ponovo smanjite vatru i pirjajte da meso otpusti tekućinu, a mrkva i paprike omekšaju. Kad tekućina ponovo ispari, dodajte sol, papar i žlicu ili dvije crvene mljevene paprike. Volite li ljuće, stavite i ljute mljevene paprike po ukusu.
4. korak
Sve dobro promiješajte i zapržite, pa zalijte temeljcem ili vodom, toliko da pokrije sadržaj, smanjite vatru i kuhajte polupokriveno, da meso potpuno omekša, a umak se zgusne. Povremeno promiješajte i dolijevajte manje količine vode ili temeljca. Pred kraj umiješajte sjeckani peršin.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....