Težina pripreme: jako lagano
Vrijeme pripreme: 180 min
Broj osoba: 4 – 6
Sastojci
- 500 ml slatkog vrhnja
- 90 ml mlijeka
- 2 žličice ekstrakta vanilije
- 2 žlice maraschina
- 90 g šećera u prahu
- 1 vrećica Instant fi x želatine
- 1 grozd grožđa
- 1 vanilin šećer
Priprema
1. korak
U posudici zagrijte pola količine slatkog vrhnja, mlijeko i ekstrakt vanilije. Nek sasvim lagano vri 10 minuta. Maknite s vatre i pustite da se ohladi do sobne temperature.
Panna cottu poslužite s grožđem i sokom od pečenja.
2. korak
Ostatak slatkog vrhnja tucite sa šecerom u prahu (ne trebate dobiti čvrst šlag, prestanite tuci kad se vrhnje počne zgušnjavati).
3. korak
U rashlađenu mješavinu vrhnja i mlijeka lagano stalno miješajući dodavajte instant želatinu.
4. korak
Pomiješajte dvije smjese, prelijte u čaše za posluživanje (ili u jednu veliku zdjelu) i ostavite nekoliko sati u hladnjaku. Grožđe stavite u pleh obložen papirom za pečenje, pospite vanilin šećerom i pecite na 200°C dok se bobice ne raspuknu.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....