Panna cotta s pečenim grožđem

Težina pripreme: jako lagano
Vrijeme pripreme: 180 min
Broj osoba: 4 – 6

Sastojci

  • 500 ml slatkog vrhnja
  • 90 ml mlijeka
  • 2 žličice ekstrakta vanilije
  • 2 žlice maraschina
  • 90 g šećera u prahu
  • 1 vrećica Instant fi x želatine
  • 1 grozd grožđa
  • 1 vanilin šećer

Priprema

1. korak
U posudici zagrijte pola količine slatkog vrhnja, mlijeko i ekstrakt vanilije. Nek sasvim lagano vri 10 minuta. Maknite s vatre i pustite da se ohladi do sobne temperature.

Panna cottu poslužite s grožđem i sokom od pečenja.

2. korak
Ostatak slatkog vrhnja tucite sa šecerom u prahu (ne trebate dobiti čvrst šlag, prestanite tuci kad se vrhnje počne zgušnjavati).

3. korak
U rashlađenu mješavinu vrhnja i mlijeka lagano stalno miješajući dodavajte instant želatinu.

4. korak
Pomiješajte dvije smjese, prelijte u čaše za posluživanje (ili u jednu veliku zdjelu) i ostavite nekoliko sati u hladnjaku. Grožđe stavite u pleh obložen papirom za pečenje, pospite vanilin šećerom i pecite na 200°C dok se bobice ne raspuknu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. studeni 2024 17:22