Palenta sa začinskim biljem i gljivama

Težina pripreme: jako lagano

Vrijeme pripreme: 30 min

Broj osoba: 4

Sastojci

  • 4 žlice maslinova ulja
  • 350 g miješanih gljiva
  • 2 češnja češnjaka, protisnutog
  • 1 žlica nasjeckanog ružmarina
  • 1 žlica nasjeckanog timijana
  • 500 ml povrtnog temeljca
  • 80 g palente (instant ili tradicionalna)
  • 80 g parmezana, ribani
  • 30 g maslaca
  • 1 žlica nasjeckanog krasuljica
  • 100 g mekšeg blago pljesnivog sira, poput briea ili camemberta
  • sol i papar

Priprema

1. korak

Zagrijte malo maslinova ulja na tavi i dodajte miješane gljive, kratko popecite i pokušajte ih previše ne okretati kako bi dobile žuto-zlatnu koricu. Kad su gotove, odložite ih sa strane, a u istu tavu dodajte začinsko bilje, sol, papar i češnjak. Sve kratko prepržite, vratite gljive, a zatim prelijte gotovim povrtnim temeljcem.

2. korak

Kada jelo zakuha, umiješajte palentu. Kuhajte koliko joj je potrebno, ovisno jeste li koristili instant ili ne. Kad je skroz gotova, umiješajte komadiće sira, dodajte malo maslaca, a poslužite posutu s malo ružmarina i parmezana.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. studeni 2024 16:26