TALIJANSKI KLASIK

Paglia e fieno tjestenina: Evo kako se priprema tradicionalno talijansko jelo iz Siene

 Marko Miscevic/Cropix/Cropix
Tjestenina s kuhanom šunkom, vrhnjem i sirom savršeno je utješno jelo u svako doba godine

Trebat će vam:

500 g zelenih rezanaca i klasičnih žutih rezanaca
100 g kuhane šunke
50 g graška
100 ml vrhnja
100 ml pilećeg temeljca (opcionalno - ako se ne stavlja temeljac, onda se količina vrhnja udvostruči)
20 g sira Parmigiano Reggiano
sol
papar
peršin

Priprema:

U tavi nakratko zapecite šunku na maslacu i dodajte grašak. Dodajte pileći temeljac i vrhnje. Popaprite i dodajte sjeckani peršin. Sve malo ukuhajte pa dodajte skuhanu tjesteninu i Parmigiano Reggiano. Poslužite odmah.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. travanj 2024 11:15