PETKOM RIBA

Ovu sočnu oradu u škartocu s rajčicama i maslinama obavezno uvrstite na svoj tjedni meni

 Stowell Roger/Stockfood
Tek nekoliko jednostavnih koraka i malo strpljenja i uživanje u slasnom ribljem ručku može početi

Priprema: 15 minuta

Pečenje: 35 minuta

Porcija: 4

Trebat će vam:

4 orade

1 žlica kapara

100 g sušenih rajčica u ulju

150 g cherry rajčica

50 g crnih maslina

50 ml maslinova ulja

4 žlice prošeka

Sol i papar

4 grančice peršina

Priprema:

Orade očistite, operite i posušite papirnatim ubrusom. Uzmite 4 veća komada papira za pečenje pa na svaki stavite po jednu oradu. Po ribama rasporedite kapare, sušene rajčice, masline pa pokapajte maslinovim uljem i prošekom. Posolite ih i popaprite, na svaku stavite grančicu peršina. Zamotajte papir (možete ga spojiti na vrhu ili ribe zamotati poput bombona. Pecite 35 minuta na 200°C. Izvadite iz pećnice i pustite da odstoje nekoliko minuta pa smotuljke stavite na tanjur.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. studeni 2024 10:15