Priprema: 15 minuta
Pečenje: 20 minuta
Porcija: 4
Trebat će vam:
1 rola gotovog lisnatog tijesta
120 g svježeg sira
1 zelena tikvica
1 žuta tikvica
1 mali patlidžan
120 g feta sira
2 žlice meda
2 žličice mješavine mediteranskih začina
sol i papar
malo tucane ljute paprike
malo maslinova ulja
Priprema:
Ugrijte pećnicu na 180°C. Tikvice operite i s korom ih tanko narežite. Tanko narežite i patlidžan pa ga lagano posolite. U posudu stavite otprilike 20 ml maslinova ulja i pomiješajte ga sa začinima, medom, malo soli i papra. Izvadite tijesto iz hladnjaka i rastvorite ga preko pleha za pečenje. Po tijestu rasporedite svježi sir (sa strane ostavite 1-2 cm slobodnog tijesta). Sir začinite solju i paprom. Svaku krišku patlidžana stisnite između papirnatih ručnika da bi upili ispuštenu tekućinu zbog koje mogu biti gorki. Na svježi sir poslažite kriške tikvica i patlidžana pa sve pokapajte jednim dijelom dobivene mješavine maslinova ulja i začina. Stavite u pećnicu i pecite 15-20 minuta. Izvadite iz pećnice, posipajte razdrobljenim feta sirom, pokapajte ostatkom marinade i popaprite svježe mljevenim paprom.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....