Vikendom ujutro najradije odlazimo na tržnicu, a zatim s punim vrećicama u rukama, na putu do vlastite kuhinje, u glavi već kreiramo jelovnik za naredna dva dana. Ovu smo subotu i nedjelju odlučili posvetiti pripremi apsolutnih klasika pa tako u subotu radimo ovih dana apsolutno nezaobilazne knedle sa šljivama. Vodič kroz pripremu već je spreman i čeka vas u nastavku. U slučaju da vam ostane tijesta, napraviti možete i šufnudle ili njoke pa vam ostavljamo i recept za jednostavan, a ukusan ručak s prvim ovosezonskim gljivama. Ako vam je pak ostala koja šljiva, sočan biskvit kolač uvijek će biti dobra ideja.
KORAK PO KORAK: KNEDLE SA ŠLJIVAMA + SAVJETI
Nedjelju smo rezervirali za klasičan obiteljski ručak. Za doručak radimo domaće kiflice, a pripremu ručka započinjemo kuhanjem temeljca i pileće juhe. Zatim u pećnicu ubacujemo sočno pile u nešto drugačijem izdanju. Ovog ga puta, naime, radimo po receptu Mate Jankovića i punimo bogatim nadjevom pa poslužujemo uz mlince. Svemu dodajemo i veliku zdjelu sezonske lisnate salate, a kako bi ručak bio potpun, odlučili smo zasukati rukave, razvući tijesto za savijače pa u njega upakirati jabuke iz prvih ovogodišnjih berbi.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....