VIKEND MENI

Ovog vikenda okrećemo se klasicima, radimo knedle, kiflice, pileću juhu i štrudlu s jabukama

 Neja Markičević/Cropix/Berislava Picek/Cropix//
Na popis smo dodali još nekoliko slasnih recepata, između ostalog, i onaj za slasno pečenje po receptu poznatog domaćeg chefa

Vikendom ujutro najradije odlazimo na tržnicu, a zatim s punim vrećicama u rukama, na putu do vlastite kuhinje, u glavi već kreiramo jelovnik za naredna dva dana. Ovu smo subotu i nedjelju odlučili posvetiti pripremi apsolutnih klasika pa tako u subotu radimo ovih dana apsolutno nezaobilazne knedle sa šljivama. Vodič kroz pripremu već je spreman i čeka vas u nastavku. U slučaju da vam ostane tijesta, napraviti možete i šufnudle ili njoke pa vam ostavljamo i recept za jednostavan, a ukusan ručak s prvim ovosezonskim gljivama. Ako vam je pak ostala koja šljiva, sočan biskvit kolač uvijek će biti dobra ideja.

KORAK PO KORAK: KNEDLE SA ŠLJIVAMA + SAVJETI

image
Berislava Picek/Cropix//

ŠUFNUDLE S GLJIVAMA

image
Biljana Blivajs/Cropix/

BISKVIT KOLAČ SA ŠLJIVAMA

image
Neja Markicevic/Cropix

Nedjelju smo rezervirali za klasičan obiteljski ručak. Za doručak radimo domaće kiflice, a pripremu ručka započinjemo kuhanjem temeljca i pileće juhe. Zatim u pećnicu ubacujemo sočno pile u nešto drugačijem izdanju. Ovog ga puta, naime, radimo po receptu Mate Jankovića i punimo bogatim nadjevom pa poslužujemo uz mlince. Svemu dodajemo i veliku zdjelu sezonske lisnate salate, a kako bi ručak bio potpun, odlučili smo zasukati rukave, razvući tijesto za savijače pa u njega upakirati jabuke iz prvih ovogodišnjih berbi.

KIFLICE

image
Lidija Lončarić/

RECEPT ZA PILEĆU JUHU

image
Berislava Picek/Cropix//

PUNJENA PILETINA

image
Neja Markičević/Cropix/

RECEPT ZA MLINCE

image
Marko Miščević/Cropix/

ŠTRUDLA S JABUKAMA

image
Berislava Picek/Cropix//

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 01:03